Vişneli kolay pasta

Mevsimine göre çilekle de yapabilirsiniz ama benim favorim her zaman vişne olmuştur!

Mayhoş tadıyla, pratikliğiyle gönlünüzü fethedecek kolay pasta :

malzemeler

2 yumurta, 1/2 bardak kakao, 2 bardak un, 1 bardak toz şeker, 1 beking powder, 1 bardak çekirdekleri çıkarılmış vişne( yazdan buzluğa atıyorum) 1/2 bardak süt, 1/2 bardak sıvı yağ, 1 paket bitter çikolata, 1/2 paket hazır krema,1/4 bardak vişne suyu

Yumurta şeker krema kıvamına gelene değin çırpılır, elenmiş un, kakao , süt , yağ ve kabartma tozu eklenir tahta kaşıkla karıştırılır, 20 cm. çapında yağlanmış kalıba dökülür üstüne visneler eklenir , ön ısı yapılmamış 175-180 derece fırına atılır, kek kabarınca ısı düşürülür. Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir fırından çıkarılır, daha sıcakken (isteğe bağlı)2 tatlı kaşığı vişne likörü ve çeyrek bardak vişne suyu ile kaşık yardımıyla ıslatılır. Kek dinlenmeye bırakılır. Bir gece dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor. Servis yapmadan önce benmari usulüyle eritilmiş çikolata ve krema ile sos hazırlanır ılık ılık üstüne dökülür bekletmeden yenir.

Not: kekin pişme süresinin  fırınınızın özelliğine göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın!

Reklamlar

Vişneli kolay pasta” üzerine 4 yorum

  1. nagihane dedi ki:

    bloğuna ilk kez uğruyoruz, hayırlı olsun nilgün’cüm. alışmış gibisin, sevindim:)
    kek harika görünüyor, lezzetinden hiç kuşkum yok zira ben de vişneyi çok severim. eline sağlık.
    sevgiler…

    Liked by 1 kişi

  2. rusyena dedi ki:

    nefis görünüyor… tadı da öyledir eminim…
    afiyetler olsun… kilo milo yapmasın, eriyip gitsin hemencecik… :))

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s